Birkaç kez kanape üzerinde de de denedim.Kenarı alınmış 1/4 tost ekmeği üzerine çırpma sürüp ortalarını birer 5 kuruş boyu darire şeklinde sosla süsleyince çok şık kanepeler elde etmiş oldum. Sarmısak miktarını arzunuza ve yiyecek kişilere göre ayarlayabilir veya hiç koymayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Patlıcan Çırpma Malzemeleri:
- 5-6 orta boy patlıcan
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş samısak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Domates Sosu Malzemeleri:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet sivribiber
- 1 orta boy domates
- 1 diş sarmısak
- tuz,kırmızıbiber
Patlıcanları közleyin.İyice közlenen patlıcanları soyun ve bir kabın içine ince ince doğrayın.Sonra limon suyu,zeytinyağı,sarımsyak ve tuz ekleyip püre ezeği ile iyice ezin.Yoğurdu ilave edip iyice karştırın ve servis tabağına alın.
Diğer taraftan bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup içine 1 sivribiberi ufak ufak doğrayın.Biber kısık ateşte pişerken 1 domatesin kabuğunu soyun ve minik minik küp doğrayın. Biberler iyice ölünce tavaya domatesi ekleyin ve çay kaşığının ucuyla tuz ve kırmızıbiber ilave edip iyice kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın 1 diş sarmısağı içine ufak ufak doğrayın.Hazırladığınız bu sosu servis tabağındaki patlıcan çırpmanın üzerine şekilli olarak dökün ve maydanoz veya herhangi bir yeşillikle süsleyin. Soğuk olarak servis edin.
ben bayılırım patlıcana yaaa, çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)Blogger anneyim canım, takipteyim, beklerim bloguma :)
YanıtlaSil